Internationale sales certificering; nu ook in Nederland de nieuwe standaard voor excellente sales organisaties & salesprofessionals!

Sales certificering wint momenteel in Europa snel terrein. Met name bij die organisaties die inzien dat sales de motor is om te kunnen groeien. De salesprofessional en sales manager zelf realiseert zich ook steeds vaker dat er meer nodig is dan een mooie babbel om de eigen organisatie - en eventuele toekomstige werkgevers - te overtuigen dat hij of zij een echte salesprofessional is.

Organisaties die serieus voor 'sales excellence' gaan, spelen op zeker. Universiteiten in de top 50 ranglijst laten hun sales leadership programma's accrediteren volgens de wereldwijde standaards van 's werelds grootste 'sales & marketing certification body' SMEI. Fortune 500 enterprises stimuleren salesprofessionals en sales managers om hun sales certificering te verkrijgen. Vooral nu sales certificering het ontwikkelen van een eigen sales excellence programma voor organisaties gemakkelijker maakt, stellen steeds meer bedrijven het zelfs verplicht.

Certificering verschilt wezenlijk van reguliere sales training. Vijf zaken springen er uit:

  1. In tegenstelling tot het gros van alle trainingsinstituten wordt een deelnemer getoetst. Alleen met een score van 75% of meer krijgt een professional zijn of haar registertitel.
  2. Kerncompetenties zijn gebaseerd op universele internationale standaards. Sales kennis stopt niet bij onze landsgrenzen.
  3. Vanwege de steeds verdere globalisering van producten en diensten, wordt de professional vertrouwd gemaakt met de Engelse 'glossary of sales & marketing terms'
  4. Omdat alom bekend is dat kennis van een training of opleiding binnen enkele maanden decimeert, vereist een registertitel permanente jaarlijkse educatie.
  5. Zij die het examen halen conformeren zich aan een 'Code of Ethics'.

Niet zo verwonderlijk dus dat certificering nu ook in Europa snel terrein wint. Wilt u en uw organisatie uw concurrentiepositie blijven behouden of verbeteren en zich aantoonbaar professioneel kunnen (blijven) presenteren aan klanten en andere 'stake holders', dan is certificering in de komende jaren onoverkomelijk.

Voor meer informatie ga naar Sales Certificering voor Salesprofessionals en excellente organisaties of neem direct contact op met H. Ben Mastboom via Ben@MastboomGroup.com.

Ben Mastboom is gevraagd door de SMEI om als Senior Vice President SMEI Europe samen met zijn organisatie de Mastboom Group sales certificering toegankelijker te maken voor salesprofessionals en organisaties in Europa.