Masterclass Sales Recruitment

Hoe je Sales Champions vindt én bindt!

Deze – ook los te volgen – Masterclass uit de Opleiding Sales Management voor Sales Managers, is speciaal voor Sales Managers, Sales Executives en HR Managers die vanaf nu alleen nog maar sterspelers of aanstormend talent willen aannemen. 


Na deze Masterclass Sales Recruitment weet je:

 • Wat de kenmerken zijn van Accountmanagers en Sales Managers die zullen excelleren binnen het sales team.
 • Hoe je tijdens het sollicitatiegesprek kunt doordringen tot de ware 'IK' van een sollicitant en het kaf van het koren kunt scheiden.
 • Hoe je het recruitmentproces van een sales professional het meest efficiënt en effectief kunt inrichten.


In deze Masterclass van 8 uur, gericht op het beter kunnen werven en selecteren van Accountmanagers en Sales Managers die voor jouw organisatie het verschil gaan maken kom je zowel Sales Managers, Sales Executives en HR Managers tegen. 

Zij kiezen voor deze Masterclass omdat ze zich herkennen in de volgende uitdagingen:
 • Hoe voorkom je dat je iemand op een uitvoerende of leidinggevende sales positie aanneemt die later niet zal presteren?
 • Wat zijn de kenmerken van echt sales talent? Waar moet je op letten? Hoe herken je ze? Waar vind je ze? Hoe ga je 'likability' van een kandidaat wegen ten opzichte van echt objectieve criteria?
 • Waar moet je op letten wanneer je gaat werven? Wat kun je verwachten van third parties zoals werving- en selectiebureau's? Wanneer je gebruik maakt van een werving- en selectiebureau, wat zijn dan de do's & don'ts?.
 • Hoe richt je het gehele proces zo in dat alles zo weinig mogelijk tijd kost? Wat voor compensatiesysteem trekt wat voor mensen aan? Wie betrek je binnen de organisatie bij het aannemen van sales talent en hoe zorg je dat je op één lijn zit én blijft? Wat moet je dus wel en niet doen tijdens het hele traject.
 • Nadat je iemand hebt aangenomen… Hoe zorg je dat je zo snel mogelijk weet of dit inderdaad de juiste kandidaat is.. of niet?

We hebben ook alvast een gratis Cheat Sheet Downloaden met daarin aandachtspunten waar je op moet letten bij het werven van TopTalent. Maar je kunt ook inspiratie op doen met onze blogs over dit onderwerp.


"Dit is de enige Masterclass in Nederland over die Sales Managers, Sales Executives en HR Managers helpt bij een van hun belangrijkste taken… het vinden en binden van sales talent."

Je zult na deze Masterclass Sales Recruitment 'true sales talent' eerder herkennen en voor je weten te winnen. 

Sales Excellence begint bij de poort. Je kan een kip niet leren vliegen. Iemand die 'het' niet heeft zal 'het' nooit kunnen leren. Excellente sales professionals hebben 'het'. Wat is 'het' dan vraag je jezelf natuurlijk af? Het erkennen en herkennen van wat sales professional moet hebben speelt een grote rol binnen deze Masterclass.

Het werven en selecteren van true sales talent is een vak op zich. Het recruiten van goed personeel is sowieso al moeilijk, maar het werven van een sales topper of een inspirerende sales leader is nog moeilijker. Sales is een contactsport waarbij charme en innemendheid van de professional een grote rol speelt. Tegelijkertijd kan deze charme en innemendheid ook dieperliggende 'gebreken' maskeren. 'Gebreken' die true sales excellence in de weg zullen staan.


Het aannemen en selecteren van de 'verkeerde' sales professional of sales manager is mogelijk een van de duurste fouten die je kunt maken!

Tel eens de volgende kosten bij elkaar op: 
 • Omzet en winst dat jullie bedrijf misloopt door het uitblijven van salesprestaties over een bepaalde periode.
 • Salariskosten plus alle emolumenten gedurende de periode dat iemand niet voldoende presteert.
 • Tijd van betrokkenen managers om de niet presterende accountmanager toch te helpen om er iets van te maken. Vaak tegen beter weten in...
 • Exitkosten om van iemand af te komen.
 • Werving- en selectiekosten plus recruitement fees van third parties om iemand te vervangen.
 • Tijd van betrokken managers die dit gehele proces in beslag neemt.
 • Inwerktijd van een nieuwe sales professional waarbij je wel alle kosten hebt maar niet de opbrengsten.
 • Het verlies aan marktaandeel aan jullie concurrent, want het sales terein dat je door dit alles braak laat liggen is een gemakkelijke prooi voor jullie concullega's.

Wanneer je al deze kosten bij elkaar optelt zul je schrikken van het enorme bedrag dat hiermee gemoeid is. Wanneer we het hebben over een leidingevende sales positie, dan explodeert dit bedrag, want een Sales Manager kan een heel team maken of breken.

Hoe vaardig ben jij en jouw HR managers in het managen van dit alles. Als je iets niet zo vaak doet kun je er ook nooit goed in worden. Ligt er bij jullie een strakke doordachte procedure? Weten de betrokken waarop ze moeten letten en hoe ze de ware 'IK' van een sollicitant naar boven krijgen? Geef jezelf en jouw collega's voor deze vaardigheid eens een schoolcijfer van 1 tot 10 en zet dit af tegen het enorme belang van het goed kunnen werven en selecteren van sales talent. Het verschil vertelt je of deze Masterclass iets voor jou/jullie is.


"Je kan een kip niet leren vliegen, dus hoe zorg je dat je mensen werft die het wél kunnen leren, of nog beter… al kunnen?"

Deze Masterclass reikt je inzichten, kennis, proces-flow-charts en handige checklisten aan die een enorme impact kan hebben op de sales prestaties van jouw organisatie. Theorie wordt veelvuldig afgewisseld met interactie en discussie.


NB. Deze Masterclass 'Sales Recruitment’ is ook onderdeel van de opleiding Sales Management. Een Sales Management opleiding die als enige in Nederland op (inter)nationaal post-hbo niveau is geaccrediteerd.

Data & locaties:

Wat kost deze Masterclass?

Deze Masterclass Werving & Selectie van Sales Professionals kost 
€ 495,- excl. btw.N.B. Mocht u binnen een jaar besluiten om een volledige Sales Management Opleiding Klassikaal Flexibel bij ons te volgen, dan ontvangt u de prijs van deze Masterclass retour.


Voor wie?

Deze Masterclass Werving & Selectie van Sales Professionals is speciaal bedoeld voor Sales Managers, Sales Executives en HR Managers die vanaf nu alleen nog maar sterspelers of aanstormend talent willen aannemen.