Masterclass Onderhandelen voor Sales Professionals

Masterclass Onderhandelen voor Sales Professionals

Onderhandelen zit hem voor >80% in de voorbereiding en iedereen kan het leren

Een masterclass over hoe jij snel succesvoller, gemakkelijker en professioneler onderhandelingen met een klant tot een goed einde brengt. Ja het kan... betere marges en meer blije klanten tegelijkertijd! 

Een los te volgen masterclass speciaal voor Sales Professionals, zoals Sales Managers en (Senior) Accountmanagers, die tot de top van de Benelux willen behoren en meer willen halen uit hun onderhandelingen.


 Download de GRATIS KORTING-EFFECT-CALCULATOR!
(een virus vrije excel sheet)


Na deze masterclass − met 8 uur aan no-nonsense, uitermate praktische en verrassende inzichten − weet je:

  • Wat je kunt doen om onderhandelingen te voorkomen; dat de klant 'gewoon' JA zegt op jouw voorstel;
  • Als je toch moet onderhandelen, hoe jij je zo kunt voorbereiden dat je een maximaal resultaat realiseert;
  • Hoe je emoties die het onderhandelingsproces in de weg kunnen zitten kunt uitschakelen;
  • Hoe je Irrationeel gedrag van de ander in jouw voordeel kunt laten werken;
  • Wat je kunt doen om een onbevredigend resultaat uit de onderhandeling te voorkomen;
  • Hoe je kunt voorkomen dat jij of de ander zonder Win-Win gevoel naar buiten loopt;
  • Op welk moment je de onderhandeling moet staken; 
  • en nog veel meer...


"Een goede voorbereiding is het halve werk, het helpt mij ontzettend om te weten wat ik persé moet en wil halen en waar ik juist onderhandelingsruimte heb!”


Of je het nu leuk vindt of niet. Soms zal je moeten onderhandelen. De ander wil best zaken met je doen, mits... en dan begint het onderhandelingsproces. Te veel mensen gaan dit proces ongeoefend en ongetraind in. Het gevolg is dat ze te veel op de tafel achterlaten, soms irreële eisen stellen en een potentieel goede deal mislopen. Onderhandelen kun je leren. Het is een proces dat voor 80% op een goede voorbereiding berust en voor 20% op vorm. 

Wanneer je iemand anders het vel over de neus trekt, bedenk dan eens wat dit doet met de relatie op de lange termijn. Wanneer mensen het gevoel hebben dat hun onrecht is aangedaan hebben ze vaak een olifanten geheugen. 

Tegelijkertijd... reken eens uit wat een paar procent korting doet met het uiteindelijke netto resultaat. Veelal zie je een enorm hefboom effect. 1% of 2% meer korting kan heel veel geld kosten. En bedenk... eenmaal gegeven korting krijg je nooit meer terug!


"Ik ben gestopt met korting geven!"

~Jeroen van Gend, Senior Accountmanager Benteler Engineering Services
Download hier (gratis) de Korting-Effect-Calculator

Een handige excel-file (uiteraard virus vrij), waarin heel duidelijk wordt wat korting voor effect heeft op de bruto-winstbijdrage van een deal. Een basistool die elke Sales Professional bij de hand zou moeten hebben.


Onderhandelen is een basis vaardigheid voor elke Sales Professional die zijn of haar vak serieus neemt. Zorg dat je goed wordt in het onderhandelen, want het zal je heel veel kosten wanneer je dit niet bent en ongelooflijk veel brengen wanneer je er een meester in wordt!

Tip: Lees ook de blog 'Goede verkopers onderhandelen niet' waarmee je nu direct al je voordeel mee kunt doen.


N.B. 
Deze masterclass ‘Onderhandelen voor Sales Professionals’ is ook onderdeel van de opleiding Accountmanagement (Senior) en opleiding Sales Management. Sales opleidingen die als enige in Nederland op (inter)nationaal post-hbo niveau zijn geaccrediteerd.

Data & locaties:

Wat kost deze Masterclass?

Deze Masterclass Onderhandelen voor Sales Professionals kost € 495,- excl. btw.N.B. Mocht u binnen een jaar besluiten om een volledige Sales Opleiding Klassikaal Flexibel bij ons te volgen, dan ontvangt u de prijs van deze Masterclass retour.


Voor wie?

Deze Masterclass Onderhandelen voor Sales Professionals is speciaal bedoeld voor Sales Managers en (Senior) Accountmanagers die hun resultaten willen verbeteren door op een doordachte en effectieve manier onderhandelen voor te bereiden en uit te voeren.