Masterclass Coachen & Leiderschap

Masterclass Coachen & Leiderschap

Hoe je jouw sales team intrinsiek in beweging krijgt!

Deze – ook los te volgen – Masterclass uit de Opleiding Sales Management voor Sales Managers, is speciaal voor Sales Managers en Sales Executives die hun leiderschap willen versterken, hun mensen beter intrinsiek willen kunnen motiveren en beter willen leren coachen. 

Na deze Masterclass weet je:

  • Waarom mensen leiders niet volgen omdat het moet, maar omdat ze het willen. Wat je kunt doen om jouw positie als leider te verstevigen.
  • Wat er voor nodig is om mensen om je heen in beweging te krijgen en te houden.
  • Hoe je mensen zichzelf meer en meer kunt laten leiden en je jezelf meer en meer kunt gaan bezighouden waar jij jezelf het beste mee kunt bezighouden.
  • En nog veel meer…In deze Masterclass van 8 uur, gericht op het vergroten van jouw leiderschapsvaardigheden kom je zowel de beginnende Sales Manager als de doorgewinterde Sales Executive tegen.

Zij kiezen voor deze Masterclass omdat ze zich herkennen in de volgende uitdagingen:
  • Hoe help ik mijn mensen om meer zelfsturende professionals te worden?
  • Wat moet ik doen zodat medewerkers er vol enthousiasme voor willen gaan en uit zichzelf wat vaker dat spreekwoordelijke ‘tandje erbij’ gaan doen?
  • Welke stappen kan ik zetten om minder bezig te zijn met het blussen van brandjes en mij meer bezig kan houden met waar het nu echt om draait.
  • Hoe kan ik als een betere coach en leider worden ervaren door mijn mensen?
  • Wat moet ik doen om een betere balans te vinden tussen de focus op het korte termijn resultaat en de lange termijn visie?
  • Kortom… hoe word ik een betere leider?

"Om op je strepen te kunnen staan moeten ze eerst van je schouders op de grond zijn gevallen.”

Er zijn heel veel Masterclasses op het gebied van leiderschap in Nederland. Wij kennen er echter geen één, die zich met name richt op leiderschaps- en coachingsvraagstukken bij Sales Professionals. Vreemd eigenlijk, want Sales Professionals zitten net even iets anders in elkaar dan de gemiddelde medewerker. Deze Masterclass richt zich specifiek op het leidinggeven aan Sales Professionals en de vraagstukken waar elke Sales Manager of Sales Executive vroeg of laat mee worstelt.  

Denk eens terug aan alle managers die in jouw carrière ’boven’ je hebben gestaan. Noem nu eens die managers die je als leider zo hebben geïnspireerd dat je - wanneer ze jou straks zouden bellen - morgen mee in gesprek zou gaan….De meeste mensen kunnen vele mensen noemen die ze in het verleden boven zich hebben gehad. Ze kunnen er slechts enkele noemen die ze als inspirerend leider hebben ervaren. Stel nu dat we deze vraag zouden stellen aan de mensen die ooit wel eens verantwoording aan jou hebben afgelegd. Zou jouw naam dan vallen wanneer ze aan een inspirerende leider moeten denken? 

In tegenstelling tot wat veel mensen zeggen, kun je leiderschap leren. Het is geen rocket science om mensen te motiveren en te coachen zodat ze zelf de lat willen verleggen. Het hoe en wat reiken we je graag aan in deze Masterclass.

De meeste (sales) managers vinden dat ze hun mensen coachen. Dit is tenslotte een van de hoofdtaken van een manager. Er zijn echter maar weinig managers die een goede opleiding of training in het coachen hebben gevolgd. De meesten doen dus maar wat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel managers een verkeerd beeld hebben van wat coachen is. Er is een groot verschil tussen je opstellen als een leider, als coach, als mentor of als manager. Wat het verschil is en wanneer je welke pet opzet bespreken we uitgebreid in deze Masterclass.


"Leiderschap is mensen ergens voor laten gaan en ook daadwerkelijk in beweging krijgen voor iets wat ze niet hoeven te doen.”

In deze Masterclass van een dag reiken wij je inzichten en kennis aan waar je nu en later in jouw carrière en leven veel profijt van zult hebben. Theorie wordt veelvuldig afgewisseld met interactie en discussie.


NB. Deze Masterclass ‘Coachen & Leiderschap’ is ook onderdeel van de opleiding Sales Management. Een Sales Management opleiding die als enige in Nederland op (inter)nationaal post-hbo niveau is geaccrediteerd.

Data & locaties:

Wat kost deze Masterclass?

Deze Masterclass Coachen & Leiderschap kost 
€ 495,- excl. btw.N.B. Mocht u binnen een jaar besluiten om een volledige Sales Management Opleiding Klassikaal Flexibel bij ons te volgen, dan ontvangt u de prijs van deze Masterclass retour.


Voor wie?

Deze Masterclass Coachen & Leiderschap is speciaal bedoeld voor Sales Managers en Sales Executives die hun leiderschap willen versterken, hun mensen beter intrinsiek willen kunnen motiveren en beter willen leren coachen.