Over Sales Leadership Academy


'Trusted & Dedicated' partner van SMEI in Europa

De Sales Leadership Academy is door de 'Global Certifying Body Sales & Marketing Executives International' (SMEI) geselecteerd om als 'trusted & dedicated partner' de SMEI-certificeringen en hiermee verbonden belangen binnen de Benlux te behartigen.

Oprichter van de Sales Leadership Academy - H. Ben Mastboom - is al sinds 2009 verbonden aan de internationale board van de SMEI. In de zomer van 2014 is hij gevraagd om in de rol van Senior Vice President SMEI Europe, met support van zijn organisatie de Mastboom Group, SMEI's certificeringsprogramma's verder uit te dragen op het Europese continent. De Sales Leadership Academy is als onderdeel van de Mastboom Group exclusief gelicenseerd door de SMEI voor de Benelux.

De Mastboom Group heeft deze positie verkregen door haar bewezen track record op het gebied van Sales Excellence. Ook de creatie in 2008 van de door de SMEI geaccrediteerde SalesLeaderShip programma's, die door de Sales Leadership Academy in samenwerking met de HAN University of Applied Sciences binnen Nederland beschikbaar zijn, hebben bij de selectie van de Sales Leadership Academy als onderdeel van de Mastboom Group als trusted partner een grote rol gespeeld.

ben_mastboom

Sales Leadership Academy maakt onderdeel uit van de Mastboom Group.

Onze Visie op Sales


Wij geloven dat: 

"De belangrijkste kerncompetentie van elke bedrijf is het vinden en binden van meer klanten."

We willen je en jouw organisatie graag helpen hier succesvol in te zijn door de beste beschikbare inzichten en methoden op dit gebied toegankelijk voor je te maken.

Wij zijn ervan overtuigd dat het niet goed is om te proberen het wiel opnieuw uit te vinden. Wij kijken liever goed naar wat er door de jaren heen door thought & business leaders succesvol is toegepast. Wij gebruiken graag wetenschappelijk materiaal en wetenschappelijke inzichten, doch we zien erop toe dat een en ander in de praktijk toepasbaar is.

Ook zijn wij ervan overtuigd dat er niet één weg is die naar Rome leidt. Wij bieden je daarom altijd een palet aan verschillende inzichten aan. Wij stimuleren je om deze inzichten en bewezen methoden samen te smeden met je eigen best practices en zo je eigen 'Way of Selling' te creëren, die jou en jouw eigen organisatie past als een maatpak.

Iets een keer gehoord of gezien hebben, is wat anders dan iets ook echt beheersen en het kunnen toepassen. Professionele certificering, die alleen verkregen kan worden door middel van toetsing in combinatie met permanente educatie om kennis te blijven onderhouden en optimaliseren, staat bij ons hoog in het vaandel.

Onze missie is dus hoogwaardige kennis, inzichten en best practices toegankelijk te maken voor bedrijven en individuen, opdat zij commercieel kunnen accelereren. 

Ons doel is zoveel mogelijk mensen succesvol te maken en ze de voorkeur te laten verkrijgen.


Onze oorsprong

Het begon allemaal in 2009 toen oprichter Ben Mastboom door de HAN University of Applied Sciences werd uitgenodigd om te adviseren in een beroepenveldcollege over het curriculum van een nieuw Salesleadershipprogramma.

Ben woonde in die tijd al jaren in de Verenigde Staten en had een indrukwekkend track record op gebouwd door als consultant en vaak als interim executive/manager bedrijven te begeleiden met salesoptimalisatieprojecten. Hij had aan den lijve ondervonden dat salesprofessionals en salesmanagers veelal slecht opgeleid binnen bedrijven opereren. Door te veel organisaties werd sales gezien als iets dat je in je moest hebben. Het gevolg was dat menig salesafdeling op gevoel geleid werd. Succes was allesbehalve een zekerheid en dit terwijl de cashflow van elk bedrijf in grote mate afhankelijk is van de competenties van zijn salesprofessionals.

In 2010 zag het post-hbo Senior Accountmanagement-programma het daglicht. Een programma dat zich van andere onderscheidde door het hoge praktische gehalte en de wijze waarop cursisten zich de diverse competenties eigen maakten. Een salesprogramma dat als enige door stichting post-hbo op een werkelijk post-hobo niveau werd geaccrediteerd. Kort daarna verkreeg het programma de prestigieuze accreditatie van 's werelds grootste sales & marketing associatie SMEI. De laatste accreditatie resulteerde erin dat diegenen die succesvol afstudeerden de registertitel CSPS™ mochten voeren, wat zoveel betekent dat zij geacht worden te kunnen functioneren op senior accountmanagementniveau binnen elke organisatie ter wereld.

In 2012 volgde het post-hbo Salesmanagementprogramma, dat nog datzelfde jaar op hetzelfde niveau werd geaccrediteerd door stichting post-hbo. Even later werd het door de SMEI geaccrediteerd op het niveau van Certified Sales Executive®, wat inhoudt dat afgestudeerde cursisten de prestigieuze CSE®-titel mogen voeren.

In de jaren daarna gaf Ben Mastboom invulling aan een permanente-educatieprogramma, zodat oud-cursisten makkelijker konden voldoen aan het verkrijgen van hun PE-punten die de jaarlijkse prolongatie van hun titels vereist.

Nu is de Sales Leadership Academy hét opleidingsinstituut voor sales waar alles samenkomt. Niet alleen is het vanuit dit instituut mogelijk om de post-hbo-opleidingen in de regio Randstad te volgen, maar de losse programmaonderdelen kunnen nu ook als afzonderlijke masterclasses worden gevolgd of op maat worden gemaakt voor een in-company traject. Voor diegene die niet aan het open-inschrijvingstraject kunnen deelnemen, zijn er zelfs online mogelijkheden om zelfstandig de prestigieuze titels in de wacht te slepen.

De ambities van de Sales Leadership Academy liggen hoog en samen met partners, top docenten en alumni zal de Sales Leadership Academy zich blijven ontwikkelen.