Eerder publiceerde Ben Mastboom de blog “STOP a.u.b. met de standaard Sales Funnel!” hier en op LinkedIn. Inmiddels zit deze blog dik over de 12.000 lezers en is onze hieraan gekoppelde Masterclass uitgegroeid tot één van de meest geroemde.

Als auteur stimuleert je dat om meer over dit onderwerp te delen. Vandaar dit logische vervolg... doch nu experimenteel in een ‘Vlog/Blog' hybride vorm.

krukjes

TIP

Neem nu deel aan de Masterclass op 5 oktober 2016
"Sales Navigatie, Sales Process Mapping & Sales Funnel Management" 

8 uur pure persoonlijke groei!
~geheel in lijn met de inhoud van dit artikel~

Een goed Sales Proces, wat heb je er aan?

Het sales proces is de aorta van elk bedrijf dat zorgt dat sales managers en accountmanagers efficiënt en succesvol klanten kunnen blijven vinden, binden en ontwikkelen! Het sales proces is kwetsbaar en zo robuust als een krukje met drie poten… indien één van de poten ontbreekt of wankel is, gaat het mis.

Voor de executive/ondernemer is het hebben van een goed sales proces cruciaal voor het lijfsbehoud van de onderneming. Een niet goed werkend sales proces tast de verdiencapaciteit van de onderneming en dus de winst direct aan. 

Voor de sales manager is het sales proces het ideale gereedschap om de vinger op de zere plek te kunnen leggen en het team te kunnen coachen.

Voor de accountmanager is het sales proces de navigatietool om slim, gemakkelijk en snel meer deals te sluiten.

Hoeveel geld laten we jaarlijks liggen in de vorm van ‘opportunity cost’, doordat we we steken laten vallen in het sales proces die niet nodig zijn? Excellente sales organisaties hebben het sales proces ’tip-top’ op orde en werken continu aan het verbeteren van dit proces om zo de concurrentie altijd een stap voor te blijven.

Jij als sales executive, sales manager of accountmanager weet dit. Maar nu de confrontatie:

·         Heb jij er eentje… een uitgewerkt sales proces dat verder gaat dan alleen een sales funnel?

·         En zo Ja,… Hoe doordacht, ‘lean and mean’ is dit sales proces dan?

·         ‘last but not least’…, Hoe goed pas je dit sales proces toe?

‘Au…, niet van die vervelende vragen stellen’, zal je mogelijk denken….


Laat je inspireren door de volgende 3 Sales VLOG filmpjes:Wil je hier meer over lezen? Ga dan naar “”STOP a.u.b. met de standaard Sales Funnel!


Doe de kwaliteitstest op www.bepaaldekansopeendeal.nl en krijg gratis advies!

~H. Ben Mastboom, helpt bedrijven als veel gevraagd spreker, adviseur,
coach en trainer hoe ze de voorkeur kunnen krijgen en kunnen excelleren.

Dit is een artikel in de serie: "Wat kunt u leren in de opleidingen van de Sales Leadership Academy?". Artikelen die ook zijn verschenen in het sales vakblad "Salesmanagement en als longpost op LinkedIn".