Professionele Sales Certificering voor Sales professionals

Alle Sales Opleidingen van de Sales Leadership Academy kunnen leiden tot Internationale SMEI Sales Certificering (Registertitels CSE® en SCPS™ voor Sales Managers en (Senior) Accountmanagers). Wij vinden het belangrijk dat je als Sales Professional kan aantonen dat je je vak beheerst, zodat je je kan onderscheiden en de erkenning krijgt die hoort bij jouw competenties. 


Waarom Sales Certificering?

Voor de geloofwaardigheid van het salesvak is het belangrijk dat er onderscheid kan worden gemaakt tussen echte professionals en 'amateurs'.

Net als in andere vakgebieden, zoals accountancy, gezondheidszorg en advocatuur, mag je van iemand die zich Sales Professional, Sales Manager of (Senior) Accountmanager noemt verwachten dat hij of zij aantoonbaar beschikt over een opleiding, kennis, ervaring en ethische standaarden om zijn of haar vak op professionele wijze uit te voeren. Maar hoe toon je nu aan dat je een échte professional bent?


Sales Certificering maakt aantoonbaar dat jij voldoet aan de eisen die (inter)nationaal gesteld mogen worden aan Sales Professionals.

Eerder schreef Ben Mastboom al een artikel over de verschillende argumenten die sales gebruiken om aan te tonen dat ze ook daadwerkelijk een Sales Professional zijn en hoe Sales Certificering eindelijk een manier is om het werkelijke kaf van het koren te scheiden:


Wat brengt een Sales Registertitel jou als individu?

Bekijk dit korte filmpje en laat je overtuigen.

 

Welke Sales Certificeringen zijn er?

In Nederland heb je nu 2 mogelijkheden:

 • de SMA Sales Certificering c.q. SMA salesregistertitel (alleen in Nederland, sinds 2016)
 • de SMEI Sales Certificering c.q. SMEI Sales Registertitel (wereldwijd, sinds 1980)

“De SMEI geeft al sinds de tachtiger jaren Sales Certificeringen (en Sales Registertitels) uit - en zet sindsdien wereldwijd de toon op dit gebied bij de sales forces van de fortune 500 wereldspelers.”

Welke Sales Certificering is de beste keuze?

Wij vinden onafhankelijke erkenning belangrijk. Bij de keuze van Sales Certificering zijn er verschillende criteria die een rol kunnen spelen. Wij denken dat de waarde van de internationale SMEI Sales Certificeringen groter is dan de SMA Sales Certificering om de volgende 3 redenen:

 1. De kans dat een Sales Professional op een bepaald moment gaat werken voor een internationaal opererend bedrijf is relatief groot. Met het oog op je carrière heb je dus met een internationale sales certificering meer mogelijkheden en hoogstwaarschijnlijk een streepje voor.
  Noot: Op dit moment is meer dan 60% van ons bruto nationaal product afhankelijk van de internationale handel en 1 op de 5 banen in Nederland zijn hiervan afgeleid.

 2. Sales is een internationaal vak en komt overal ter wereld voor. Jouw markt of sector beweegt niet alleen volgens Nederlandse sales & marketing standaarden, maar is grensoverschrijdend. Wij vinden het dus belangrijk dat je niet alleen de Nederlandse standaarden leert, maar ook wat internationaal verantwoord is.

 3. De kwaliteit en continuïteit zijn gegarandeerd.
  De SMEI beheert al certificeringsprogramma's sinds 1980 en is sindsdien marktleider. Daarnaast hebben ook verschillende (inter)nationale business universiteiten hun eigen programma’s onderworpen aan de SMEI standaarden. Dit betekent dat de programma’s zijn ontworpen en worden uitgevoerd conform de internationale SMEI standaarden en zij hun reputatie op dit gebied hieraan koppelen.
  Opmerkelijk feit is bijvoorbeeld dat één van deze universiteiten -de University of Britisch Columbia- zich bevindt in de top 50 van de world ranking!

Mogelijkheden tot Sales Certificering bij de Sales Leadership Academy

De opleidingen (Senior) Accountmanager SCPS™ en de opleidingen Sales Manager CSE®,
kennen elk drie post-hbo varianten.SMEI_logo


's werelds grootste Sales en Marketing Associatie

Daarom SMEI Sales Certificeren!


als professional:

Je bent onderscheidend richting klanten, werkgevers, recruiters, etc.

Je beheerst aantoonbaar je vak.

Je krijgt erkenning voor je competenties.

Je zekert je toekomst.

Met je vakkennis kan je sneller, gemakkelijker en succesvoller prestaties neerzetten.

"I just don't want to be one of the pack, I want to show I'm a professional." 

~Harlan Proehl, CSE, Hewlett Packard


als werkgever:

Voor veel bedrijven is het belangrijkste bedrijfsproces; ‘het vinden, binden en verder ontwikkelen van klanten’. ‘Buying teams’ worden steeds professioneler en dit vraagt dus automatisch om een toenemende professionaliteit van ‘sales teams’. Het sales proces kan dus steeds minder overgelaten worden aan mensen die zeggen dat ze professional zijn, maar op de vraag ‘Waar blijkt dit dan uit?’, geen bevredigend antwoord hebben.

Kwaliteit van handelen van sales forces ontwikkelt zich in rap tempo naar een hoger niveau. Wil jouw organisatie de concurrentie voorblijven en zich aantoonbaar professioneel kunnen presenteren aan klanten en andere ‘stakeholders’, dan is Sales Certificering in de komende jaren onoverkomelijk.

Verantwoordelijkheid, discipline en ambitie zijn steeds meer kernaspecten waar je het als werkgever van moet hebben bij je sales mensen. Als werkgever ga je de ‘oorlog’ niet meer winnen met mensen die afwachten totdat ze weer eens een sales training op een zilver dienblaadje krijgen aangeboden. Het behouden van een Sales Certificering c.q. Sales Registertitel vraagt om verantwoordelijkheid & discipline om jezelf te blijven ontwikkelen. Professionals met een Sales Registertitel krijgen dan ook als vanzelfsprekend de voorkeur. Daarnaast vraagt succes om ambitie om bij de beste te horen. Accountmanagers en Sales Managers die niet bij de middenmoot willen horen gaan vaak voor een Sales Registertitel. Logisch dat ze bij werkgevers alleen al om die reden, een streepje voor hebben.

"It shows professionalism to my customers and business associates."

~Peggy Robart, CSE, Nationwide InsuranceWie zijn er al gecertificeerd?

Bekijk hier het demografisch overzicht van mensen die succesvol hun Sales Certificering hebben behaald.